Image of a horse

Förberedelse inför auktion

Många hästägare förbereder sina djur inför försäljning på auktion och en sak de alla har gemensamt är att de vill att deras hästar ska visa upp sig från sin allra bästa sida.

Så här års förbereder många hästägare sina djur inför försäljning på auktion och en sak de alla har gemensamt är att de vill att deras hästar ska visa upp sig från sin allra bästa sida när de går under klubban.

I åratal har hästfolk varit väl medvetna om vikten av motion för att bygga kondition och muskler och med bättre träningsmöjligheter som skrittmaskiner, simbassänger och liknande har stora framsteg gjorts när det gäller tillgängliga träningsalternativ vid stallet. Mer nyligen har hästägare även blivit mer medvetna om hur viktigt fodret är för att hästen ska uppnå optimal tillväxt och kondition, utan att på något sätt inverka negativt på hästens framtida karriär.

Anpassning av hästens utfodring

Hästar som förbereds inför försäljning på auktion är ofta uppstallade många timmar om dygnet och ges stora mängder foder som vanligtvis har en hög stärkelsehalt. En sådan foderrutin kan orsaka matsmältningsproblem och kopplas ofta till att mer nervösa hästar uppvisar ”heta” beteenden. Hästar i stressiga miljöer kan även utveckla magsår.

Att förlänga ättiden av grovfodret kan bidra till att lugna hästarna och är viktigt för ett sunt matsmältningssystem. Att ge ett grovfoder av hög kvalitet är även en mycket viktig del i att bygga upp hästens energireserver.

När det gäller utfodring av kraftfoder för dessa hästar söker många hästägare en produkt som smakar gott och ger alla näringsämnen som behövs för utvecklingen av skelett och muskler. För att möta kundernas behov har GAIN Equine Nutrition en produkt särskilt för detta, GAIN Prep ‘N’ Condition Mix, som passar in i träningsschemat för dessa hästar.

Detta smakfulla foder innehåller mineraler och mikronäringsämnen som bioplex-koppar, zink och mangan som främjar normal utveckling av skelettet. Det höga energiinnehållet kommer från en kombination av kokta spannmål, oljor och ”superfibrer” medan proteinbehovet uppfylls av en kombination av helfet soja och solrosmjöl. Dessa ingredienser tillför de essentiella aminosyrorna lysin och metionin, som har en roll i att öka muskelmassan och bibehålla överlinjen.

Träning kan göra att hästen utsätts för oxidativ påfrestning, vilket kan orsaka ömma muskler och trötthet. GAIN Prep ‘N’ Condition Mix fokuserar särskilt på behovet av antioxidanter för hästar i arbete och har dessutom höga nivåer av vitamin E och Sel-Plex, varumärkesskyddat selen, som minimerar skador orsakade av fria radikaler som uppstår under träning och som även har en positiv effekt på immunsystemet.

GAIN Prep ‘N’ Condition Mix kan ges tillsammans med GAIN Opti-Care Balancer/GAIN Stud-Care 32 Balancer i de fall ett kontrollerat kaloriintag är nödvändigt, t.ex. för hästar med kraftfull överlinje eller de med anlag för tillväxtrubbningar (Developmental Orthopaedic Diseases) som epifysit eller osteochondros. 1 kg GAIN Opti-Care Balancer/GAIN Stud-Care 32 Balancer motsvarar 4 kg GAIN Prep ‘N’ Condition Mix.

Mailing List

Håll dig uppdaterad om produkter, erbjudanden och nyheter från GAIN Equine Nutrition

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.